Za novog člana disciplinske komisije karate saveza BiH u Sarajevu izabran trener kk”Igman” Konjić Adis Muhibić

0
6

p18cot7nf217r1mb53lp1v06vhr3Sarajevo, Konjic – Upravni odbor Karate saveza Bosne i Hercegovine na održanoj 5. redovnoj sjednici 23. decembra 2013. godine u Sarajevu donio je odluku broj: 850/2013, kojom se u Disciplinsku komisiju imenuje u svojstvu člana i naš Konjičanin Adis Muhibić, jedan od licenciranih trenera u Karate klubu „Igman“ Konjic.

Na upućeni javni poziv svim karate klubovima u Bosni i Hercegovini za dostavljanje prijedloga kandidata za članove komisija u Karate savezu Bosne i Hercegovine, Karate klub „Igman“ je predložio Muhibića u disciplinsku komisiju. U preporuci su istakli da se radi o izuzetno sposobnoj ličnosti koja je poznata u raznim sferama društvenog života, sa mnogo pohvala u profesionalnom, humanitarnom, ekološkom, volonterskom radu i da isti ima znanja i pozitivne moralne osobine za značajan doprinos u radu KS BiH, te kao takav ima značajan doprinos u radu Karate kluba “Igman” Konjic.
„Svoje prve korake u karate sportu počeo sam 1990. godine u Tarčinu i Hadžićima. Ratni period proveo sam kao učenik Srednje policijske škole u Sarajevu i bio asistent profesorima borilačkih vještina. Stekao sam zvanje majstora karatea Crni pojas 1 Dan u avgustu 2004. godine. Pored tog zvanja, imam i smeđi pojas Jiu Jitsu vještine i poznajem osnove Judo vještine i samoodbrane. Ovo je vrlo odgovorna i zahtjevna obaveza, ali se ne plašim izazova. Koristim priliku da se zahvalim kolegama iz kluba na podršci, kao i roditeljima naših članova koji istinski cijene trud, znanje i pedagoški rad kojem svakodnevno svjedoče prateći treninge i uspjeh svoje djece“, rekao je Muhibić.
Disciplinska komisija shodno Pravilniku o disciplinskoj odgovornosti radi po predmetima disciplinskih prekršaja, izriče disciplinske mjere protiv lica koja ih mogu počiniti i na koja se mjere mogu primjeniti, postupak utvrđivanja učinjenog prekršaja, postupak i proceduru utvrđivanja disciplinske odgovornosti i izricanje mjere, te žalbeni postupak. Prema odredbama ovog Pravilnika za učinjen disciplinski prekršaj, odgovara: takmičar, sudija, ispitivač – instruktor, treneri, funkcioneri saveza i organa Karate saveza BiH i kantonalnih saveza, klubovi, karate škole sa teritorije države BiH.
Disciplinska komisija KS BiH je radno tijelo Upravnog odbora KS BiH. Drugi član je Maleta Nikolina, dok je za predsjednika imenovan Kramar Dragan, stoji u odluci koju je potpisao Samir Ćatović, predsjednik Karate saveza BiH.
Vrijedi istaknuti, da je dugogodišnjem sportskom radniku Samiru Bilanoviću Ujetu na prošloj Skupštini Karate saveza BiH ukazana čast da bude jedan od članova UO KS BIH, te je i na taj način od strane sportskih entuzijasta iz sfere bh. karatea iskazano zasluženo povjerenje i podrška Karate klubu „Igman“ Konjic, kao jednom od najboljih klubova u Bosni i Hercegovini.
(mojkonjic.com)


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime