Zašto Prijedor treba biti što dalje od Prijedora

0
45

Prijedor -pokušaj stvaranja pijavice/ attempt to create an spot or mini tornado

Zamislite samo što znači Srebrenica za one koje danas procesuiraju za agresiju i ratne zločine nad Bošnjacima i Bosnom?

Što znači Srebrenica za opstanak « Republike srpske » koja je proizvod agresije i genocida u srcu Europe.

Autor: Safet Kurtović

Znači toliko da se na svaki način opstruira, izvrće, prikriva medijskim, političkim i obavještajnim aktivnostima, ili na našem maternjem bosanskom jeziku, Srebrenica se ušutkuje.

Zamislite sada što znači pojava možda još jedne priče koja je slična srebreničkoj priči?

PRIJEDOR..?

E zato sestre moje Bošnjakinje i braćo moja Bošnjaci dobro otvorite oči i gledajte u pravcu Prijedora, jer nemojte misliti da oni koji neće da se pojavi još jedna priča koja potvrđuje genocid i genocidnu tvorevinu Republiku srpsku sjede skrštenih ruku i ne pokušavaju na svaki način da vam skrenu pažnju na druge stvari.

I to u sred PRIJEDORA..!

Uskoro će snijeg, čujem para se nema da se završe iskopavanja pobijedih tijela i ostataka nedužnih bošnjačkih civila koja su još u masovnim grobnicama od onih koji su stvarali Republiku srpsku?!

Snijeg sve pokrije, naravno, danas se za par sati iskopaju temelji za zgrade, a pošto su locirane grobnice, ne dozvolimo da se iskopavanja odlože i grobnice ne ostanu danonoćno pod prismotrom naših budnih i dobro otvorenih očiju.

Zato danas PRIJEDOR mora biti prioritet svima nama, ne smijemo dozvoliti da nas oni koji bi prikrili istinu o Prijedoru odvlače sto dalje od Prijedora.

Ne budimo naivni Bosnjaci, Prijedor je tamo gdje su masovne grobnice, dan i noć, 24H/24h, pod budnim okom, budnim okom Bošnjaci.

Tamo je Prijedor, ne zaboravimo, gledajmo ga tamo, dok ga god tamo ima, dok ga god ne pronađemo i ostavimo svjedočanstvo generacijama koje dokaze da ne zaborave niti oproste nikako.

A svijet neka još jednom vidi kako i na koji način je stvarana Republika srpska i da li je takva potrebna da u srcu Europe svjedoči kako je moguće skoro uništiti jedan narod, prognati ga, izvršiti genocid nad njime i najveće torture.

Kako u medijima tako i u nasim glavama, tamo Prijedor gledjamo.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime