389 budućih prvačića od 1. aprila u predškolskom programu

0
6

389 budućih prvačića od 1. aprila u predškolskom programu

Gradačac – Na području Tuzlanskog kantona 1. aprila počinje Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja za sve upisane prvačiće. Zakonom je propisano da sva djeca upisana u školu prolaze Program u trajanju od 150 sati, odn. 50 radnih dana po 3 sata.

1A

Od prošle školske godine ovaj program je obavezan na području cijelog kantona, a njegov nosilac za područje općine Gradačac je dječije obdanište „Kolibri“.  U ovoj Ustanovi se finalizuju pripreme za početak programa, o čemu za Radio Gradačac govori direktor obdaništa Hajrudin Mehanović:

MehanovicA

Program predškolskog odgoja na TK započeo je saradnjom sa međunarodnim organizacijama, da bi potom dobio zakonsku definiciju i bio preuzet od strane zvaničnih institucija. Iz dosadašnjih iskustava crpe se smjernice daljeg rada, djeca prolaze četiri oblasti obrazovanja i pripremaju se za cjeloživotno učenje.

3A

Sa manje ili više treme budući prvačići i njihovi roditelji do sada su prošli nekoliko faza priprema za polazak u školu. Nadamo se da će i naredna biti jednako uspješna, o čemu će ocjenu dati učiteljice i učitelji.

(radiogradacac.ba)

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime