19 godina uspješnog poslovanja bužimske kompanije Kov-grad

0
15

Krajina – Za bužimsku kompaniju Kov-grad d.o.o. ovo je bila još jedna uspješna godina. Nedavno su proslavili 19 godina poslovanja, a u Novu godinu ulaze sa novim planovima i poslovima.

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba u Kov-gradu kažu kako je cilj u narednom periodu proširiti se na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine s posebnim akcentom učešća na izgradnji autoputeva i drugih velikih pojekata u BiH i šire.

“‘Kov-grad’ se izdvaja od ostale konkurencije, a to se ogleda u ozbiljnosti i pristupu zahtjevima kupaca. Imamo uspostavljeni sistem za upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 na nivou društva, a najbolja i najmodernija oprema koja se koristi u oblasti građevinarstva garancija je za kupca da će imati kvalitet uz prihvatljivu cijenu. Naši partneri su se uvjerili u sve navedeno pa pozivamo sve firme koje u svom poslovanju imaju potrebe za našim uslugama, kao i investitore da se i sami uvjere u to”, kažu u Kov-gradu.

U kompaniji trenutno radi oko 100 radnika raznih profila. Kadrovski su osposobljeni za izvođenje traženih usluga (inženjeri, tehničari, ekonomisti, rukovaoci građevinskim mašinama, vozači, kontrolori tehničke ispravnosti vozila, asfalteri, tesari, poslovođe, armirači, ophodari cesta, mehaničari i dr .

Iza kompanije je dosta uspješnih projekata, a u Kov-gradu izdvajaju: rekonstrukciju i modernizaciju R 401, redovno održavanje cesta na magistralnim i regionalnim cestama u zadnjih 10 godina, rekonstrukciju i modernizaciju R 404a, sanaciju oštećenog asfaltnog kolovoza M.4-002 Skokovi – Srbljani, prikupljanje i obradu otpadnih voda grada Bihaća, projekt izgradnje kanalizacionog sistema u Općini Bosanska Krupa vrijedan oko 1.500.000, 00KM, kao i projekt Prikupljanje i obrada otpadnih voda grada Bihaća, vrijedan preko 2.000.000,00 KM.

U Kov-gradu naglašavaju kako se pojavljuju i kao glavni izvođači radova za JP Ceste Federacije BiH, Direkciju regionalnih cesta Bihać, nadležna ministarstva, privatne kompanije, općine USK i druge institucije.

Opremljeni su sa najsavremenijom opremom i to: kamionima, bagerima, valjcima, rovokopačima, utovarivačima, grejderima, mašinama za postavljanje ivičnjaka, mašinama za izradu vertikalne signalizacije…

E. Ko.

(akta.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime