Prva katedra tefsira i hadisa Medžlisa IZ-e Srebrenik

0
7

KATEDRA TEFSIRA I HADISA U SREBRENIK

Srebrenik – U okviru planiranih aktivnosti Medžlisa IZ-e Srebrenik održana je prva katedra tefsira i hadisa.

U organizaciji Medžlisa IZ-e Srebrenik, džemata C. Srebrenik, u petak 25.03.2016. godine nakon jacije-namaza, u gradskoj džamiji u Srebreniku, održano je prvo predavanje Katedre tefsira i hadisa “Poruke iz Kur’ana i hadisa”. Na početku prisutne je poselamio imam džemata Emir-ef. Brašnjić, te glavni imam Refik-ef. Hodžić, naglasivši važnost ovog projekta, odnosno edukacijskog programa.

Predavanje je održao dr. sc Sead-ef. Seljubac, zamjenik muftije tuzlanskog. Dr. Sead-ef. govorio je o tri pristupa prema Kuranu: ibadetski (učenje) , praktični i pristup u kome dublje ulazimo u srž Kur’ana, ono što Kuran jeste kao Allahova poruka. U svom izlaganju naglasio je ili bolje rečeno apelovao je na prisutne da se drže Kur’ana, da lijepo postupaju prema Kur’anu, da ga više uče, razmišljaju o njemu, te naglasio da je učenje Kur’ana ibadet.

„Kur’an je poslan da nas mijenja, a ako hoćemo da nas Kur’an mijenja valja čuti šta nam je Kur’an kazao. Čitajte Kuran razmišljajući da Allah tebi govori u njemu…“ naglasio je dr. Seljubac.

Katedru su uljepšale bijele ahmedije, imami, koji su svojim milozvučnim glasovima, učeći Kur’an i ilahije, prodrli u dubine prisutnih vjernika, izazvavši im suze.

(medzlisizsrebrenik.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime