Benjamin Čičkušić :Maglaj je sredina poznata po rukometu

0
19

NASLOVNA

Maglaj – Benjaminom Čičkušićem koji je najefikasnijim strijelcem u Premier ligi Bosne i Hercegovine u rukometu.

Sead Muftić :Vaši prvi koraci u rukometu i kako je to krenulo?
Benjamin Čičkušić :Sve je krenulo davne 1997 na nagovor moga oca Fuada koji mi je ujedno bio i prvi trener zajedno sam Mahmutom Obralića i Vladom Marsicek.

Sead Muftić :Bili ste i na okupljanju kadeta BiH?
Benjamin Čičkušić : Da,istina je.Bio sam na 3 okupljanja kadetske reprezentacije BiH kod trenera Gorana Sutona gdje sam stekao određena prijateljstva i zadao sebi neke nove zadatke i sanjao nove rukometne snove.

Sead Muftić :Bili ste u Kataru pa nam i o tome nesto recite?

Benjamin Čičkušić : Da,u Katar sam otišao odmah nakon završetka srednje škole,2008 godine. Sasvim slučajno se Katarska reprezentacija pripremala u Sarajevu i tražila mlade igrače pa sam otišao na probu i vrlo brzo sklopio dogovor oko mog odlaska.
Tada,kao osamnastogodišnjak sam dobio šansu za izlazak iz naših okvira,za pokušaj ostvarenja nekog svog životnog cilja i kroz 4 provedene godine,sa ovog aspekta, mogu reći da se neke stvari lijepo posložile.

Sve u svemu,ima tu mnogo lijepih iskustava,životne škole i naravno,dosta rukometa,medalja pa i nekih velikih uspjeha kao npr. 2 mjesto na svjetskom klubskom prvenstvu
Te 13 mjesto na svjetskom prvenstvu u Egiptu i naravno osvajanje svih mogućih trofeja u prvenstvu Katara.

KATAR
Sead Muftić :Vratili ste se u Maglaj pa onda u Krivaju iz Zavidovića?
Benjamin Čičkušić : Vratio sam kući,odigrao pola sezone u svom gradu i otišao u Krivaju.Moje ambicije su bile reprezentacija BiH i vidio sam Krivaju kao najbolju moguću opciju rog trenutka.Na kraju,nisam pogriješio,Krivaja je ostvarila cilj,ja sam bio najbolji strijelac PL i dobio poziv i odigrao 2 utakmice za seniorsku reprezentaciju BiH,protiv Srbije u Nišu i Austrije u Visokom. To je za mene bilo nešto najljepše što se moglo dogoditi tog trenutka i vjerojatno ću to pamtiti do kraja života.

Sead Muftić :Iako su ambicije uprave RK Maglaj bile opstanak u Premier Lligi BiH a Vaša ekipa se nalazi na 3 poziciji u Premier ligi BiH?

Benjamin Čičkušić : Maglaj je sredina poznata po rukometu,sredina koja izbacuje mlade igrače. Dobrim dugogodišnjim radom i trudom,jednog velikog gospodina,velikog čovjeka i stručnjaka Mahmuta Obralica i igrača koji trenutno igraju za RK Maglaj,napravila se jedna fina priča, fina atmosfera i od početka, iako s ciljem da ostanemo u Premier ligi BiH mi pišemo lijepu priču i postajemo hit prvenstva u rukometu.

BENJAMIN VUKOVIC
Sead Muftić :U dosadašnjih 18 kola Premier lige Bih ste postigli 175 bolova i najefikasniji ste strijelac?
Benjamin Čičkušić : Mora neko dati gol.Da to nisam ja,bio bi neko drugi. To je čisto dobar rad ostatka ekipe i mene kao jedne cjeline iz koje sam isplovio ja kao najbolji strijelac,ali da nije mojih suigrača,samo to ne bih postigao.

BENJO NASLOVNA
Sead Muftić :Ambicije RK Maglaj i Vase prognoze u ovoj sezoni?

Benjamin Čičkušić :Ne bih da prognoziram,ali aBd mogu da kažem da ćemo dati nas maximum da ostvarimo što bolji rezultat i konačni plasman i u ligi i u Kupu.
Sead Muftić :Da nam kazete nesto o atmosferi u Maglaju u dvorani?

Benjamin Čičkušić : Atmosfera je odlična,grad živi rukomet i vlada prava rukometna groznica,tribine su uvijek pune,što je najbolji pokazatelj i ogledalo svega.
Sead Muftić :Očekujete li poziv selektora Markovića?

Benjamin Čičkušić : Iskreno i ne očekujem jer ne bih volio da previše želim i kasnije se razočaram. Ja ću da igram kako znam pa onda neka selektor razmišlja hoće li me zvati.

Sead Muftić :.Za Vaš uspjeh koje najviše kriv?

Benjamin Čičkušić :Za sve do sada sto sam napravio u životu,ne samo rukometu zahvaljujem Dragom Allahu i mojim roditeljima,mojoj majci Adisa,ocu Fuadu i sestri Naida koji moraju da me “trpe” i naravno treneru Mahmutu Obralicu kod kojeg sam naučio rukomet.

I naravno da ne zaboravim Veselina Vujovića,nekada najboljeg igrača na svijetu,sada jednog od najboljih trenera,sa kojim sam radio nešto više od godinu dana u Kataru i Dubaiju te da zahvalim za dodatno usavršavanje rukometa i rukometne igre. Izuzetan stručnjak,odličan čovjek sa kojim sam proveo jedno lijepo vrijeme zajedno sa njegovom suprugom Ljiljanom i kćerkom Bojanom.

RODITELJI

Sead Muftić :Nedavno je porodica Čičkušić bogatija za jednog člana?

Benjamin Čičkušić :Da, moja supruga Maida i ja smo dobili sina ,postali smo roditelji jednom divnom dječaku po imenu Džan i to mi je novi motiv da zajedno s njima aBd bilježim nove uspjehe.

SIN

Sead Muftić :.Da nam malo nesto kazete o Vašem treneru Mahmutu Obralicu Maši?

Benjamin Čičkušić :Nema se tu puno sta pričati,koliko god rekao,uvijek se može dodati još, jednostavno doktor rukometa,veliki covjek i trener.

 

Sead Muftić :Na nedavnom izboru sportiste godine graddaMaglaja za 2015 godinu  organizaciji RTV Maglaj  godinu ste proglašeni za najboljeg sportaša pa nam recite o tome?

Benjamin Čičkušić :“Prvo se želim zahvaliti RTV Maglaj koja mi je uručila ovu divnu nagradu. Ovo je kruna početka moje karijere. Još uvijek sam mlad i namjeravam dati još mnogo toga mom gradu, mojoj porodici, mojim sugrađanima, mojim saigračima koji su zajedno sa mnom zaslužili ovu nagradu. Nije ovo samo moja nagrada, ovo je nagrada svih nas zajedno. Ova nagrada daje mi veliku odgovornost da nastavim raditi još bolje i jače i da se zajedno opet pred istim ljudima radujemo nekim novim uspjesima i novim dobrim rezultatima”,
Sead Muftić Mu :Hvala Vam na odvojenom vremenu i sve najbolje u budućem radu kao i u privatnom životu.
Benjamin Čičkušić :Hvala i vama,nadam se da ćemo se opet družiti povodom i vaših i mojih novih uspjeha aBogda.

(radiobombonica.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime