“Merhametova” kuhinja u Travniku u novom ruhu

0
109

Travnik-glavna1Travnik – Narodna kuhinja Regionalnog odbora “Merhameta” Travnik, koja se nalazi u strogom centru grada, nakon temeljite obnove ponovo je počela sa radom. Otvaranju obnovljene i moderno opremljene kuhinje su, osim korisnika i članova “Merhameta”, prisustvovali i premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo, načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić, član Savjeta HO “Merhamet” MDD Timur Numić te građani Travnika i donatori.

Prema riječima sekretara Regionalnog odbora “Merhameta” Travnik Kenana Vrbanjca, u rekonstrukcije javne kuhinje uloženo je oko 30.000 KM. Od toga je “Merhamet” izdvojio 15.000, a isto toliko novca osigurali su Islamska zajednica BiH Kraljevini Norveškoj, džemat Geteborg u Švedskoj i džemat Ženeva u Švicarskoj, kao i drugi donatori.

Kenan Vrbanjac je naglasio da obnovljena kuhinja sada ima vrhunske uslove, kako za zaposlene, tako i za korisnike usluga.

– Obnova je trajala mjesec dana i obnovljeno je sve što se moglo obnoviti. Sve smo izmjenili. Na istureni punkt u Turbe vozimo oko sedamdesetak obroka, a ovdje imamo 278 korisnika. Imamo jedan broj korisnika koji su samci i kojima smo ovdje osigurali lijep ambijent za ručanje  – kazao nam je Kenan Vrbanjac, sekretar Regionalnog odbora “Merhameta” Travnik.

Inače, “Merhametova” narodna kuhinja u Travniku jedna je od četiri na području koje pokriva regionalni odbor Travnik. Pored ove, aktivne su i narodne kuhinje u Novom Travniku, Donjem Vakufu i Jajcu.

Na otvaranju obnovljene javne kuhinje u Travniku prisustvovao je i turista iz Francuske, koji je ručao zajedno sa ostalim prisutnim gostima. Zahvalio se “Merhametu” na gostoprimstvu, ne štedeći riječi hvale za hranu u javnoj kuhinji.

(merhamet.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime