0
6

masakr_1martMaglaj – Polaganjem cvijeća i odavanjem pošte predstavnici Udruženja civilnih žrtava rata u Maglaj, rodbina ubijenih i gradjani, obilježili su 21. godišnjicu od stradanja deset osoba, od čega je četvero djece. Iako je od zločina u ulici Bože Spasojevića, danas 1. marta protekla 21 godina, sjećanja članova porodica ubijenih su svježa. 14. jula 1993. granata ispaljena sa položaja VRS na Ozrenu ubila je deset Maglajlija. Medju njima i četvero djece.

1. Omerović Sead, rođ. 1938.g.
2. Omerović Sabrija, rođ. 1940.g.
3. Insanih Nihada, rođ. 1976.g.
4. Mušinović Fadil, rođ. 1982.g.
5. Medžić Hajdar, rođ. 1983.g.
6. Smajlović Rasema, rođ. 1947.g.
7. Havić Jasmina, rođ. 1966.g.
8. Pehić Sabin, rođ. 1972.g.
9. Hadžić Maida, rođ. 1990.g.
10. Hadžić Ismeta, rođ. 1967.g.

Obilježavanju jednog od najtužnijih datuma u historiji Maglaja prisustvovao je mali broj građana. Uglavnom su to članovi porodica žrtava i članovi UG-a Civilnih žrtava rata općine Maglaj, koji i na ovaj način ne daju da zaborav izbriše sjećanja na njihove najmilije.

U našim srcima, vaša srca žive, naše ljubavi slikaju vaše snove skrivene, latice smo istog cvijeta, dok i jedna traje – cvijet ne vene. Uvijek ćete biti dio slobodarske duše ponosnog Maglaja i nikada vas nećemo zaboraviti“ – poručeno je tokom današnjeg skupa.

U Maglaju je tokom rata, usljed granatiranja i snajperskog djelovanja sa položaja VRS na Ozrenu, ubijeno 210 civila od čega je 54 djece. Teško je ranjeno 620 Maglajlija.

(maglaj.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime