1.200 vojnika i 600 pripadnika EUFOR-a čiste poplavljena područja

0
36

news-2014-March-helikopter_poplave_995141117 Sarajevo –  U Bosni i Hercegovini će 6. juna započeti višednevna operacija “Zajednički napor – 14”, u kojoj će sudjelovati Oružane snage BiH i EUFOR u saradnji sa Ministarstvom sigurnosti BiH. Cilj akcije je pomoć civilnim strukturama na saniranju šteta od poplava.

U akciji će učestvovati oko 1.200 vojnika Oružanih snaga BiH i 600 pripadnika EUFOR-a, sa helikopterskim jedinicama, 200 kamiona, 34 građevinske mašine, 50 kontejnera za smještaj evakuiranog stanovništva, a na raspolaganju će imati i dva pontonska mosta.

Tokom ove operacije vršit će se čišćenje terena, dostava hrane, deratizacija, dezinsekcija na tri pravca: područja zahvaćena poplavama u tokovima rijeka Bosna, Sava i Drina, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Ministarstvo je uputilo poziv entitetskim i civilnoj zaštiti Brčko distrikta, da dostave podatke Operativno-komunikacijskom centru BiH 112 o lokacijama i vrsti potrebne pomoći, kako bi se pripremio plan i iskoristilo prisustvo vojnika i mehanizacije za sanaciju nastalih šteta.

(istocnabosna.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime