15. August 2016

Bosanski Petrovac – Nakon nedavnog potpisivanja tripartitnih ugovora vezanih za projekat „Izgradnja/rekonstrukcija 9 stambenih jedinica sa pripadajućom infrastrukturom i priključcima na području općine Bosanski Petrovac“ koji finansira Evropska Unija, a implementator projekta je organizacija Hilsfwerk Austrija International, dana 04.08.2016. godine u Sarajevu je izabran izvođač radova. To je d.o.o.“Gratod“ iz Banja Luke, kao najpovoljniji ponuđač.Vrijednost ugovorenih radova je 333.937,47 KM bez PDV-a.

Iz Općine Bosanski Petrovac navode da su odabrani korisnici s područja općine u stanju socijalne potrebe i ugrožene skupine, pa se snimanjem stanja na terenu ustanovilo da je potrebno odmah pristupiti radovima.

Potpisnici tripartitnog ugovora su i obišli objekte korisnika, te zajedno sa izvođačem i nadzornim organom praktično uveli izvođača u posao.

Objektivno se može očekivati završetak i primopredaja 9 stambenih jedinica sistemom„ključ u ruke“ krajem septembra mjeseca ove godine, navode iz Općine.

(akta.ba)

Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR